top of page

Goca x Pokémon - 1a Gen

Fa uns anys, vaig iniciar un projecte per il·lustrar tots els Pokémon al meu estil únic, donant-los una aparença més humorística. Durant diversos mesos, vaig dedicar els meus dies a crear aquestes il·lustracions. Un cop acabades, vaig començar a compartir-les en un compte d'Instagram amb el nom d'usuari @goca_pokemon, publicant un disseny al dia. Tot i que aquest compte ja no existeix, vaig publicar més de 1000 dels meus dissenys de Pokémon durant el seu període actiu. En aquesta publicació, "Goca x Pokémon - 1a Gen", compartiré amb tu tot el que està relacionat amb aquests dissenys que vaig fer.


Sí, potser t'has adonat que acabo de confessar una gran mentida; i és que ja tenia gairebé tots els dissenys de Pokémon fets abans de començar @goca_pokemon. En aquell moment, deia que els estava creant un cada dia. No sé per què ho vaig fer, suposo que semblava més guai a la meva ment. La veritat és que, si hagués de fer-ne un cada dia, probablement m'hauria cansat molt abans d'arribar als 1000 posts. Vull dir, hauria trigat més de dos anys a dibuixar un Pokémon cada dia... Això no funcionaria per a mi.


Per què ho vaig esborrar, potser et preguntes? Bé, en aquell moment, tenia com 4 o 5 (o més, no ho sé) comptes diferents d'Instagram, cadascun dedicat a una cosa diferent, i era bastant actiu en tots ells. Fins que em vaig saturar i vaig començar a esborrar-los. Els altres comptes són una història per un altre dia, així que per ara, deixa'm que t'expliqui el llarg viatge de dibuixar tots els Pokémon que vaig tenir.


Tot va començar perquè hi havia una tendència a Twitter que consistia a dibuixar un Pokémon cada dia relacionat amb una categoria, com "dia 1: dibuixa el teu Pokémon de foc preferit". Em va agradar fer-ho (tot i que els vaig dibuixar tots a la vegada i en penjava un cada dia), així que vaig decidir dibuixar-los tots. Vaig trigar uns dos mesos a fer les set generacions que hi havia en aquell moment. Creava uns 15-20 dissenys cada dia. Era un procés ràpid; no vaig dedicar massa temps a cada dibuix (com es pot veure en alguns). Uns 10 minuts de feina per a cada un. Va ser molt divertit; el primer disseny que sortia era el que utilitzaria. Bastant pur, si em preguntes.


Sembla que només escric coses i no mostro massa. Potser ja saps que normalment tinc un procés per fer art: sempre dibuixo tot primer i després ho digitalitzo. Tinc un quadern ple de dibuixos de Pokémon, que ara trobo molt més preat que l'art digital final. És el meu tresor personal. Vaig començar només dibuixant aquí, per això els Pokémon seleccionats són una mica aleatoris. Crec que quan estava fent la tercera generació, vaig seguir l'ordre correcte.


Després vaig començar a digitalitzar-los. Les publicacions a Instagram van canviar de la primera generació a la segona perquè, mentre feia l'última generació, em vaig adonar que els logotips de Goca al fons eren massa. Ho vaig canviar per un color llis relacionat amb el Pokémon. Aquí tens un exemple de com es veia el disseny del fons inicial.


En realitat, estava bastant ben organitzat al feed; vaig començar a publicar els últims Pokémon de la generació, de manera que els inicials estaven a dalt. I llavors, si el Pokémon només tenia 1 evolució, els posava amb altres 2 Pokémon així en una disposició vertical, perquè es veiessin junts. Abans de publicar-ho, vaig haver de planificar com es veuria tot. Aquí tens, tots els dissenys de la 1a generació:


Dos Pokémon van rebre un tractament especial i els vaig fer 3 formes (bàsicament els motius eren que tots els dissenys quadressin bé al feed d'Instagram).


Ei, ja t'ho he dit, va ser un viatge llarg; encara no hem acabat. Vaig jugar amb aquests dissenys durant un temps. I estem parlant només de la primera generació (tot i que les altres no tenen tant contingut com la primera, ja que sempre és amb la qual experimento primer).

Vaig fer algunes imatges estranyes de recopilació de cada generació:


També vaig fer una altra cosa estranya; vaig publicar una imatge amb els meus dissenys preferits, els més agradats a Instagram, els que tenien pocs "m'agrada" i que sentia que eren infravalorats, i els menys agradats.


Una cosa que trobo xula és la següent imatge, que consisteix només en línies utilitzant tots els colors dels dissenys d'aquella generació. Vaig fer servir això per a les imatges anteriors d'aquí dalt i també per a aquesta pàgina, gocagames.com. Ja que també vaig publicar tots els dissenys aquí, però al final els vaig eliminar, no sé per què.


Mentre estava fent alguns adhesius de Jellyfishers (el meu joc), vaig pensar, per què no utilitzar també aquests dissenys. Així que vaig fer alguns packs d'adhesius de Pokémon. Vaig refer els dissenys perquè quedessin molt més nets. Tenia la intenció de vendre'ls a Etsy, però vaig ser una mica mandrós. Vaig fer alguns packs d'adhesius, les vaig imprimir jo mateix, les vaig tallar i les vaig empaquetar. Totalment DIY.


Després vaig voler publicar els dissenys també a Twitter, però en un format adequat per a la plataforma. Així que vaig fer això (em guardo els conjunts que tenen noves formes per a les generacions posteriors):


I hem arribat al meu preferit, una bona recopilació de tots els dissenys. De fet, ho vaig imprimir i va decorar la meva habitació durant un temps.


Finalment, tenia pensat reiniciar goca_pokemon amb un nou disseny. No passarà, però deixo això aquí perquè em sembla bastant guai.


I això és tot per a aquesta publicació i la primera generació de Goca x Pokémon. Va ser un viatge interessant, i vaig millorar les meves habilitats de dibuix mentre ho feia. He fet 8 generacions, així que espera més publicacions com aquesta amb cadascuna d'elles. No crec que faci la 9a generació perquè no tinc ganes, però mai se sap. Potser algun dia vull tornar-hi i acabar tota la Pokédex.

Comments


bottom of page