top of page

Ressenyetes - Desembre 2023

Com sempre, aquestes opinions són subjectives; no estic intentant escriure una ressenya professional. Només comparteixo la meva perspectiva i experiència viscuda amb cada obra.


🎮 VIDEOJOCS

Figment 2 🎭

Plataforma: Nintendo Switch / Desenvolupadors: BedTime Digital Games

El primer destacava pel seu art i la resta es quedava una mica curt. Aquest, en canvi, manté l'estil, però, per a mi, millora bastant el gameplay, amb una major varietat de mecàniques i combinant-ho amb una banda sonora molt divertida i treballada. Sens dubte, una millora respecte a l'original. Potser una mica més de varietat en el sistema de combat i un sistema de col·leccionables útil milloraria encara més.

Puntuació: ★★★★★★★★☆☆ (8/10)


OneShot: World Machine Edition 💡

Plataforma: Nintendo Switch / Desenvolupadors: Future Cat LLC

Molt interessant amb la manera de trencar la quarta paret i tot, però realment no em va atrapar i no el vaig acabar. M'agrada més jugar a jocs basats en el gameplay que en els basats en la història. Però l'art en píxels i les il·lustracions són boniques.


Lost in Random 🎲

Plataforma: Nintendo Switch / Desenvolupadors: Thunderful & Zoink

M'ha agradat l'art i el concepte, però només he jugat unes hores i m'he cansat. El gameplay no em va, se sent tosc i no massa divertit per mi. Crec que com a joc de plataformes 3D hagués funcionat millor.


Ugly 🪞

Plataforma: Nintendo Switch / Desenvolupadors: Team Ugly

M'ha encantat aquest joc, les mecàniques són divertides, desafiants i no es fan repetitives. L'art està molt cuidat i té gust, i la història m'agrada perquè està molt present sense necessitat de diàlegs infinits. Un joc de plataformes 2D de puzles molt molt ben pensat i polit. Ara bé, m'he trobat un parell de bugs a la versió de Switch.

Puntuació: ★★★★★★★★★☆

Vampire Survivors 🦇

Plataforma: Nintendo Switch / Desenvolupadors: poncle

El tenia a la llista de pendents, no em cridava gaire l’atenció, però donat el rebombori que ha provocat, l'havia de provar. Ha sigut una bona idea perquè és un joc molt divertit. Una mecànica innovadora que és simple però funciona. Hi ha una gran varietat d’armes i combinacions d'aquestes que fan que el joc no es torni repetitiu tan ràpidament; així i tot, ho acaba sent com a tot roguelike. L’art no em cridava massa l'atenció, però li agafes el gust a aquests sprites de Castlevania. Una sorpresa, he estat dos dies sense parar de jugar, increïblement addictiu.

Puntuació: ★★★★★★★★☆☆ (8/10)


Cacoon 🦋

Plataforma: Nintendo Switch / Desenvolupadors: Geometric Interactive

M'ha agradat molt. Els puzles no són gaire difícils, però tampoc extremadament fàcils, és un punt mitjà que per a mi és satisfactori i evita que quedis encallat. El millor del joc és sens dubte el seu art, una meravella. Està molt, però que molt polit, tot i que potser m'ha resultat una mica curt.

Puntuació: ★★★★★★★★☆☆ (8/10)📺 SÈRIES

Sospechoso 🧐

Temporada: primera / Plataforma: Movistar+

No és res de l'altre món, però força entretinguda. M'ha agradat l'actor protagonista i com sempre penses que és culpable i després no, i aquesta seqüència es va repetint.

Puntuació: ★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)


Yu Yu Hakusho 👉🏻

Temporada: primera / Plataforma: Netflix

Molt precipitada, encara que les escenes de combat són una passada. En realitat no me'n recordo molt de la sèrie original, així que per a mi no ha sigut tan dolenta, l'he gaudit. Així i tot, bastant average. Puntuació: ★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)


Cristo y Rey 🎪

Temporada: primera / Plataforma: Netflix

Doncs no m'ho esperava, però és una sèrie molt bona. M'ha enganxat molt i això que no coneixia res de la Bàrbara ni del Cristo. Té moments molt durs, és desgarrant pensar que és una realitat per a moltes dones… La Belén, un 10 com sempre, clava tot el que fa. Val la pena només per entendre el mític vídeo de la Bàrbara i la Chelo.

Puntuació: ★★★★★★★★☆☆ (8/10)


Kardashians 🕷️

Temporada: quarta / Plataforma: Disney+

Kim a AHS és molt icònic, a veure quan arriba la temporada a Espanya.

Puntuació: ★★★★★☆☆☆☆☆ (5/10)🎌 ANIME

Jujutsu Kaisen 🚇

Temporada: segona / Plataforma: Crunchyroll

La qualitat de l'animació és impressionant, cada capítol sembla una pel·lícula. Sense paraules. Alguns esdeveniments m'han trencat el cor…

Puntuació: ★★★★★★★★★★ (10/10)


📺 PEL·LÍCULES

Wonka 🍫

Plataforma: cine

S'ha fet una mica llarga i crec que és perquè s'han passat amb tants números musicals. Però bé, no està malament, té moments divertits.

Puntuació: ★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)


Psycho-Pass: Providence 🧠

Plataforma: Crunchyroll

Recordo la primera temporada, però després d'això, no massa. Un resum abans de començar per contextualitzar hauria estat bé. Així i tot, aquesta pel·lícula és força guai. Potser l'animació (especialment les escenes de lluita) podria ser una mica millor.

Puntuació: ★★★★★★★☆☆☆ (7/10)


Pesadilla antes de Navidad 🎄

Plataforma: Disney+

Probablement, la pel·lícula que més he vist a la meva vida. Cal veure-la abans de Nadal, ja és tradició. L'obra mestra de Tim Burton.

Puntuació: ★★★★★★★★★☆ (9/10)Has jugat a algun d'aquests jocs? Has vist alguna d'aquestes sèries o pel·lícules? Què n'opines?

bottom of page