top of page

El millor del 2023 - Resum de l'any

Ja que cada mes faig un seguiment de totes les obres audiovisuals que consumeixo, he pensat a fer un anual també. Així com a resum final.

Aquest 2023 ha sigut un any fluix pel que fa al consum d'audiovisuals respecte a l'any passat. Sobretot pel que fa a videojocs, he jugat una mica menys.
🎮 VIDEOJOCS


Aquest any he jugat a 44 videojocs diferents, dels quals 31 he acabat i 13 no. Considero acabat quan apareixen els crèdits i jugat quan almenys li he dedicat 2 hores a un joc.

D'aquests 31 considero que 16 els he completat al 100% o quasi.

Dels 44 jocs, 43 els he jugat a Switch i el restant a la PS4. Això confirma que ja únicament jugo amb la Switch.


44 sembla un nombre bastant alt, però considerant que l'any passat vaig jugar a 58 i d'aquests en vaig acabar 51, veiem una forta davallada. Això es deu al fet que a part de treballar, aquests últims mesos he estat utilitzant quasi tot el meu temps lliure en la creació d'un nou videojoc.


Pel que fa als gèneres més jugats, són:

  1. Zeldish (per a mi és tot aquell joc que té mecàniques semblants a un Zelda clàssic o un de 3D. Incloent els mateixos Zeldes): 7 jocs

  2. Point & Click i Simuladors: 6 jocs

  3. RPG: 5 jocs.


Finalment, el moment que tots estàvem esperant. El meu GOTY és:Clarament el meu GOTY 2023. Una millora del BOTW, cosa que semblava impossible. Vaig estar dues setmanes jugant sense parar i explorant cada racó d'aquest joc. Va arribar un punt que vaig decidir que ja ho havia fet tot. Després d'acabar-lo em va deixar sense ganes de jugar a res més durant un parell de mesos, no va en broma. Potser per això també ha disminuït els jocs jugats aquest any.


El TOTK no ha tingut competència per mi, això sí, m'agradaria mencionar els altres videojocs que més m'han fet gaudir aquest any:📺 SÈRIES


Miro moltes sèries, també perquè algunes les veig mentre faig altres coses, com per exemple treballar amb els meus jocs. Per aquest motiu el nombre de temporades vistes aquest any, que és de 92, no varia tant de l'any passat, on van ser 99.


D'aquestes 92 temporades vistes aquest any, 64 són live-actions, o sigui de persones, i 28 són d'animació. D'aquests 64 live-actions, 15 són espanyols, cosa que em sorprèn a bé, ja que fa uns anys no consumia sèries d'aquí i això vol dir que han millorat. De les 28 temporades d'animació, 12 són animes, aquesta xifra ha anat baixant durant els últims anys, diguéssim que ja no soc tant otaku.


Els gèneres més vistos han sigut:

  • Realities americans: 11 temporades

  • Animació americana de fantasia: 7 temporades.

  • Comèdia americana: 6 temporades.

En la meva defensa diré que he vist tants realities perquè em va donar per veure'm temporades antigues de RuPaul's Drag Race, encara que sí, m'he vist les dues temporades de les Kardashians d'aquest any.


Com he fet amb els videojocs, triaré una sèrie preferida de l'any. Però en aquest cas, en triaré dues, una live-action i una d'animació. I ara sí, la meva sèrie live-action preferida d'aquest any és:Sens dubte una sèrie increïble i que l'he tingut al cap (i encara la tinc) durant mesos. És genial i molt molt ben feta. Ara només demano que la sèrie de la Noemí Arguelles de la que van parlar els Javis es faci realitat.


Altres sèries que destaco perquè m'han encantat:


I la sèrie d'animació d'aquest 2023 és:No soc de veure capítols setmanalment, però Jujutsu s'ho mereix. M'agrada tant que m'he començat a llegir el manga ara que ha acabat la temporada. Vull saber que passa! I si certs personatges han sobreviscut...


Altres sèries d'animació destacades:📺 PEL·LÍCULES


Arribem a l'últim apartat d'aquest repàs, les pel·lícules. Aquest any he vist 41 pel·lícules, una petita diferència respecte a l'any passat on en van ser 50. Soc més de sèries, així i tot, els números sempre acaben sent més alts del que em pensava.

D'aquests 41 d'aquest any, només 6 en són d'animació. Acostumen a ser més.


Encara no he vist l'última de Studio Ghibli, i potser hauria sigut la meva preferida de l'any. Així que, l'escollida és òbviament:Altres a destacar:I fins aquí el resum de l'any. Com a propòsit per l'any que ve m'agradaria jugar a més videojocs, provar més indies i així començar a buidar la meva llista de pendents, que ara mateix és quasi infinita.Bon any nou!

bottom of page